Hur ska det kännas?

TIPS & TRIX

Hur ska det kännas när jag får Reiki?

Ljuvlig värme, lugn och trygghet

Hur ska det kännas när du lyssnar på Guidad Reiki?

De flesta känner sig varm, lugn och avslappnad när de lyssnar på Guidad Reiki. Det är en ljuvlig känsla – lite berusande faktiskt. Det är nästan som att ta ett glas vin. Samtal blir djupare. Skrattet innerligare. Med Reiki blir det lättare att mötas hjärta till hjärta.

Vi har alltid älskat att vara i energierna. Men när energin i världen var så tung att vi inte kunde känna kärleksenergier uppfann vi alkoholen som ett sätt att syntetiskt skapa denna känsla.

Shaman

Vissa känner även att det pirrar, flödar, skicker. Det är också vanligt att se färgspel för sin inre syn. Vissa kan till och med känna hur det gungar eller snurrar…

Sedan finns det andra som inte känner något alls (så var det för Reikiportalens grundare Anna-Sofia, det tog åratal innan hon började känna grejen – även om hon älskade det från första stund och gav sig själv Reiki åtminstone två gånger om dagen efter hon gått kurs och lärt sig Reiki så tyckte hon sig inte känna någonting).

Fullt på insidan – då känns det inte lika mycket

CHARLES DUHIGG The power of habbit

Mycket på insidan gör att det känns lite

Generellt känner vi lite när vi får Reiki om vi har mycket inom oss, och vi känner mycket när vi inte är lika känslomässigt full.

När vi har mycket inom oss blir energisystemet avdomnat, vi blir avtrubbade och har svårt att känna höga kärleksfulla energier. Det är också svårare att känna tacksamhet och uppmärksamma sin intuition när vi har mycket inom oss.

Det kan också vara svårt att känna de högfrekventa, kärleksfulla energierna när vi är i chock och är traumatiserade. Chock får hela energisystemet att frysa till is (det är en försvarsmekanism). När Reiki tinar upp chock och trauma kan det kännas som islossning.

För resultatens skull spelar det ingen roll om det känns mycket eller lite när vi tar emot Reiki.

Reiki fungerar som diskmedel och löser upp tunga känslor och tankar. Genom regelbunden användning tömmer den känslobägaren så vi kan börja känna glädje och lycka igen.

Reiki tinar också upp chock och trauma. Gå gärna in med Reiki så fort som möjligt efter ett trauma (efter alla är i fysisk säkerhet).

Ju mindre det känns, desto mer behövs det. Generellt. När någon vill ta emot alltså.

Så fort jag känner mig ”oredig” gör jag Reiki. Sen känner jag mig som mig själv igen!

NINA

Vi måste tacka ja för att det ska fungera

Så fort healing kommer på tapeten börjar folk prata om placebo och tankekraft. All forskning som pågår använder sig systematiskt av fejk-reiki, alltså när någon imiterar handpositionerna utan att ha lärt sig Reiki. Hittills visar samtliga forskningsartiklar att det är skillnad om någon lärt sig Reiki eller inte, så det är inte bara placebo det handlar om.

Något som är desto viktigare är DEN FRIA VILJAN. Vi kan leda en häst till vattnet, men vi kan inte få den att dricka. För att Reikienergin ska fungera måste mottagaren vilja ha Reiki – annars kommer all energi att rinna av som vatten på en gås.

För att energin ska gå fram måste vi tacka ja till energin! Detta sker automatiskt här på Reikiportalen när du väljer guidning. ”Det här vill jag ha, det ska jag lyssna på” aktiverar allt som du behöver för att Guidningarna ska fungera.

Vad vill du lyssna på just nu?

Reiki vid smärta

Vanligtvis har Reiki en direkt smärtstillande effekt. Många kvinnor använder den vid mensvärk. Morföräldrar ger Reiki till sina barnbarn för att få bort magont. Vid sår och skador löser den upp chocken, aktiverar läkningen och tar bort smärtan.

Men det finns undantag.

Generellt gäller:

Nytillkomna smärtor – smärtan försvinner direkt med Reiki

Kroniska smärtor – gamla smärtor kan komma tillbaka – innan de försvinner en gång för alla

Att hela kroniska smärtor på orsaksnivå är fullt möjligt, men det kan ofta krävas andra kompletterande insatser (inklusive förändring i mindset). Dessutom gäller det att aktivera den fria viljan och aktivt ta emot varje steg i helanderesan. Det finns också säkerhetsnivåer. Vi kan inte få mer helande än vad vi är kapabla att ta emot. Därför sker allt helande gradvis. Man talar om ”skala av lagren på en lök” när man pratar om helande på orsaksnivå.

I den bästa av världar skulle vi förstås ha gått med Reiki så tidigt som möjligt i alla skadeförlopp, så man bröt sjukdomsspiralen och aktiverade läkning i stället. Det här är förstås en önskan som finns hos alla som arbetar med människor och vård. Tidiga insatser gör hela skillnaden.

Det största helandet är inte den mirakulösa läkningen utan de problem som aldrig uppstår.

Ljuvlig avslappning 95% av gångerna

Oavsett vad du känner – eller inte känner – så fungerar Reikienergin varje gång!

Avslappningen är ljuvlig så gott som alla gånger – till och med när den når ned på orsaksnivå.

Och de där få gångerna som saker bubblar upp, när något ska lämna kroppen en gång för alla, till och med då kommer Reikienergin att fungera smärtdämpande, lugnande.

Men pressa inte.

Låt själen bestämma tempot.

Allt kommer i perfekt timing.

Oavsett om det handlar om att utveckla sin intuition eller bli av med problem en gång för alla.

Skapa ditt konto nu

Tillgång till all Guidad Reiki

* Lyssna när du vill & hur ofta du vill
* Nytt material varannan vecka
* Ingen uppsägningstid

Prenumerera:
249 kr/månad

649 kr/kvartal
2200 kr/år

Har du redan ett konto? Logga in

Vill du använda ditt friskvårdsbidrag?

Close
För allt blir lättare när själen sjunger
Close