FAQ

Frequently Asked Questions

Du frågar. Vi svarar.

Vad kan jag förvänta mig av Guidad Reiki?

Den Guidade Reikins specialitet är djup avslappning och ett meditativt tillstånd. Du får vila, fylla på krafterna och landa i dig själv. Ibland blir du superpigg, Andra gånger känns det som du sovit i en vecka.

Jag somnade, är det vanligt?

Det är mycket vanligt att somna under Guidad Reiki, speciellt under de längre gudningarna. Ofta är sömnen djup och ljuvlig. Det känns som man har sovit länge. Vill du inte sova: sitt upp när du gör den Guidade Reikin. Du kan också testa en kortare variant.

Det kändes som jag drömde?

Reiki verkar snabbt, lätt och enkelt. Den fungerar på sådant som kan vara svårt att komma åt på andra sätt: den löser upp oro, läker fysiskt smärta och aktiverar kroppens egen självläkning. Den ger mer mängd livsenergi som kroppen använder enligt sin egen prioritet.

Kan man förmima färgspel?

Ljuvliga färgspel är något som ofta kopplas samman med Reiki. Färgerna kan variera beroende av vad du behöver för stunden. De kommer inte nödvändigtvis varje gång du gör Guidad Reiki, men ibland. Det är ett sätt att visuellt se de energier som kommer till dig.

Ska man se inre bilder?

Inre bilder kan dyka upp ibland. De kan föra dig till vilsamma platser för återhämtning eller visa dig något, ungefär som dina drömmar visar dig saker. Det är avslappningen som ger läkningen, bilderna (i de fall de dyker upp) är en bonus.

Det var svårt för mig att slappna av

Har det varit mycket på sistone? Stress gör att det kan ta längre tid innan kroppen slappnar av. I meditation finns ett uttryck: ”sitt ned till stressen gått över”. Vill du landa i dig själv kan du med fördel göra flera Guidningar i rad. Börja gärna med någon fysisk avslappning.

Idag har jag ingen lust att göra Guidad Reiki…

Du ska göra sådant om du längtar efter. Om du inte har lust att göra Guidad Reiki, gör något annat. Har du mycket som sker runt omkring dig är tid för reflektion och återhämtning alltid värdefullt. Gör något monotont, som inte kräver tankekraft. Ta en promenad, diska, basta. Varför inte handarbeta eller måla? Ps. Vill du ha go energi kan du ha Guidningen påslagen i bakgrunden.

Kommer kroppen att läka?

Guidad Reiki aktiverar kroppens egna självläkande krafter. Det är vanligt att kroppen läker. Läkning sker alltid enligt högsta prioritet – kroppen åtgärdar det viktigaste först.

Kan det bubbla upp minnen?

Om det är något som behöver medvetenhetsgöras (eller om det är något som storstädas och släpper taget) kan det bubbla upp minnen, tankar och känslor. Vissa är till för att du ska släppa taget om dem en gång för andra. Andra är till för att skapa förståelse. Du kan med fördel göra Guidad Reiki som är till för att läka minnen och känslor (kommer senare). Kanske vill du även prata med en god vän eller en terapeut.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig här för att skapa ett konto. Första gången du anmäler dig får du alltid 10 dagar kostnadsfritt så du kan testa.

Vad är Guidad Reiki?

Reiki är en avslappningsteknik. Den består av högvibrerande livsenergi (Rei betyder universell och Ki står för livsenergi) vilken skapar en ljuvlig känsla. Med Reiki går det snabbt, lätt och enkelt att slappna av.

Finns det någon forskning?

Guidad Reiki består av växelvis av guidning och utrymme för reflektion och att bara vara. Guidningen är till för att du ska förstå de olika momenten och uppmärksamma sådant som Reikin kan hjälpa dig med. Klassisk Reiki sker i tystnad.

Vilka fördelar kan jag få?

Reiki verkar snabbt, lätt och enkelt. Den fungerar på sådant som kan vara svårt att komma åt på andra sätt: den löser upp oro, läker fysiskt smärta och aktiverar kroppens egen självläkning. Den ger mer mängd livsenergi som kroppen använder enligt sin egen prioritet.

Finns det några risker?

Reiki ger snabb energihöjning och varaktig läkning. För att detta ska ske behöver sådant som begränsar kroppen (smärtor och hämmande tankar) lyftas upp och släppas taget om. En ny smärta läker mycket snabbt med Reiki. En gammal smärta kan bubbla upp, så att Reikienergin kan göra sig av med den en gång för alla. Om du får utrensning: fokusera på de tankar och känslor som du vill ha kvar – släpp taget om det andra.

För vem passar Guidad Reiki?

Allra bäst resultat får du om du sitter eller ligger avslappnad när du lyssnar på den Guidade Reikin. Men den funkar även om du spelar den i bakgrunden, samtidigt som gör annat.

Hur ofta kommer det ny Guidad Reiki?

Det kommer nya Guidade Reiki varje månad. I samband med kurser kan det komma flera nya Guidade Reiki.

Kan jag lära mig Reiki själv?

Reiki är en teknik som du själv kan lära dig. Inom kort kommer du att kunna lära dig Reiki här i Reikiportalen. Redan nu kan du lära dig Reiki hos vår samarbetspartner på känsla.nu.

Vad kostar det att prenumerera på Guidad Reiki?

Du får fri tillgång till hela utbudet när du prenumererar på Guidad Reiki. Det kostar 249 kr/månad (vilket är mindre än priset för ett reikiskick eller lika mycket om en inspelad guidad meditation. Du kan också prenumerera årsvis för 1999 kr per år. Guidad Reiki räknas som friskvård. Det går att använda ditt friskvårdbidrag.

Finns det någon uppsägningstid?

Det finns ingen uppsägningstid. Du kan själv säga upp dig i mina sidor. Du behöver göra detta senast 1 dag innan din nästa kortdragning. Du är välkommen tillbaka närhelst du önskar. Kom ihåg att vilka nya Guidade Reiki som tillkommit sedan du senast var inloggad.  

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig här för att skapa ett konto. Första gången du anmäler dig får du tio dagar kostnadsfritt så du kan testa.

Close
Oändlig pepp och villkorslös kärlek © Reikiportalen 2021. All rights reserved.
Close