Om Reikiportalen

relax in city with Reikiportalen

Om Reikiportalen

Om Reikiportalen

Reikiportalen drivs av den erfarne Reikiterapeuten och civilekonomen Anna-Sofia Giese Vesterlund och är del av Inner Peace by Känsla AB. Innan drev hon Känsla – ditt välbefinnande från Norrland.

Under en av de psykiskt mest krävande upplevelserna i mitt liv klarade jag av att hålla lugnet tack vare de inspelningar som jag hade i min telefon. Då vaknade min längtan efter en Reikiportal.

anna-sofia, Reikiportalens grundare

Idén till Reikiportalen

”Idén till Reikiportalen var inte som en blixt från en klar himmel. Det började med att jag spelade in de vägledningar jag gjorde när jag gav Reiki”, berättar Reikiportalens grundare Anna-Sofia Giese Vesterlund. ”Till min förvåning berättade deltagarna att lyssnandet kallade tillbaka energierna. Det var som att få behandling igen!” Jag hade ingen susning om att det gick att göra så.

”Trots att jag höll på med Reiki började jag alltmer uppskatta inspelningar. Jag ”sov” till andras helande meditationer. Så spelade jag själv in behandlingarna när jag gick på Angelic Reiki-kurs.”

”Inspelningarna på min telefon var min räddning när jag befann mig i en av mina psykiskt mest krävande utmaningar i mitt liv. Jag var inlagd på sjukhus (i två veckor) innan sonen föddes med risk för havandeskapsförgiftning, var så högrisk att jag inte ens fick gå till kiosken själv). På näthinnan hade jag två vänner som haft liknande utmaningar. Den ena hade ett barn som hade dött i magen strax innan barnet skulle födas. Den andra fick en stört blödning efter förlossning och höll själv på att gå under. Så jag visste att det var allvarligt. Man blir inte ”inspärrad” på sjukhus om det inte är skarpt läge.

Min mamma hade lärt mig att: ”är det något kvinnokroppen kan är det att föda barn.”

Jag visste också att spänningar är det som kan hindra kroppen att göra det som den vet att den kan.

Min uppgift var därför att hålla avslappningen! Läkarna fick hantera allt annat.

Energierna från telefonen lade sig i rummet

Förutsättningarna var så krävande att mina Reikihänder knappt fungerade. Men det funkade när jag lyssnade på guidningarna i telefonen, vilket jag gjorde non-stop. Detta gjorde att jag kunde vara avslappnad och närvarande under hela resan. Energierna verkade också lägga sig i rummet.”

”Vi brukar turas om att gå in i ditt rum för provtagning” sa sköterskorna på sjukhuset. ”Man blir alltid så glad av att vara i ditt rum.”

Sonen föddes. 12 timmar efter igångsättning var han ute. ”Ovanligt!” sa läkaren. ”Det brukar vara svårt att föda normalt under dessa omständigheter, vanligtvis blir det snitt.” Det blev aldrig skapt läge. Det blev aldrig havandeskapsförgiftning. Det blev inte heller baby blues eller samtal ( vilket är standard under omständigheterna).

”Genom att ”klara av” att vara avslappnad kunde kroppen hantera situationen med bravur. Vi blev förstås kvar på sjukhuset en vecka till, men det var framförallt för observation. Det blev aldrig kritiskt. Det bästa helandet är inte de mirakulösa lösningarna utan de problem som aldrig uppstår.” berättar Anna-Sofia.

Efter denna prövning kände jag: ”Tänk om andra också kunde ha tillgång till det jag hade tillgång till”.

Längtan efter en Reikiportal hade väckts…

Så fort jag känner mig ”oredig” gör jag Reiki. Sen känner jag mig som mig själv igen!

NINA

Platta paket var förebilden

Det kanske märks att en av Anna-Sofia Giese Vesterlunds förebilder är Ikeas grundare Ingvar Kamprad? Det pirrar av iver i Anna-Sofia när hon tänker på hur Kamprad revolutionerade en hel bransch med sina platta paket. Med kundens bästa i tankarna och design utöver det vanliga förändrade han vårt konsumentbeteende.

Ord som innovation är kanske inte så vanliga inom den alternativa vården, men Anna-Sofia har som målsättning att tillhandahålla produkter som genererar en kundnytta som åtminstone motsvarar tio gånger priset. Att kunna erbjuda hur mycket Reiki mottagaren vill ha, för bara 249 kr i månaden är en sådan sak. Att finnas tillgänglig 24 timmar om dygnet, och inte ha väntetider på flera månader för en enstaka session på en timme, är för Anna-Sofia en dröm som gått i uppfyllelse. För en bråkdel av priset för en timmes session dessutom!

Ja tack – en sån vill jag ha!

Smörgåsbordet (det rika antalet) med guidningar har två syften. Sanningen är att Reikienergin kan hjälpa en med allt som presenteras i Reikiportalen – och mer! (Hur mycket var det avslappningen kunde hjälpa till med om stressen ställde till med 80% av problemet?). Men då de flesta inte vet vilken typ av hjälp de kan få, tar de inte emot hjälpen.  

Dessutom finns det en brasklapp. Du kan leda en häst till vattnet men du kan inte få hen att dricka. För att Reiki ska fungera behöver mottagaren ta emot av energin. Genom att i förväg berätta vad man kan få kan mottagaren i lugn och ro ta ställning till vad hen vill ha.

Guidningarna är till för att både berätta om det man kan få genom olika energier i Reiki och aktivera resultat i just det specifika området. Ett enkelt ”Ja tack, det vill jag ha!” gör hela skillnaden.

Dagens höjdpunkt – i stället för ett ”nödvändigt ont”

Smörgåsbordet gör att det blir dagens höjdpunkt att välja guidning. I stället för att känna: ”Nu ska jag sitta still och slappna av i 20 minuter för det är nyttigt, men egentligen tycker jag det är svårt och tråkigt” känner man ”Åh så spännande att välja guidning idag! Undrar om jag kan hålla mig vaken den här gången?”

Hoppas att Kamprad sitter på något moln någonstans och ler över Anna-Sofias innovativa ingång för att sprida glädje, lugn, inspiration och mentalt välbefinnande – i en värld av psykisk ohälsa. Hennes egen förhoppning är att Reikiportalen ska komma i händerna på de personer som är här för att ”vända världen rätt igen”. Att den hjälper människor som hjälper människor; forskare, journalister att följa sitt eget hjärta och kanalisera de där idéerna som kommer göra hela skillnaden. Samtidigt som folkhälsan ökar (för de är mer avslappnade) och människor känner större glädje i sin egen vardag förstås.

Skapa konto

Anna-Sofia Giese Vesterlund

Ålder: 40+

Gör: Managementkonsult Mental Hållbarhet, Reikiterapeut sedan 2005, skriver böcker, bloggar och vloggar. Utbildad civilekonom. Vice ordförande i Förenade Reikiförbundet i Sverige.

Familj: Man och son 6 år

Entreprenöriella förebilder: Ingvar Kamprad, Sara Blakely, Walt Disney.

Böcker som förändrat hennes liv: Kraft genom Reiki av Paula Horan, Du kan hela ditt liv av Louise Hay, Rich dad, Poor dad av Robert Kiyosaki, Good to Great av Jim Collins, Svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen, Grit the Power of Passion and Perseverance av Angela Duckworth.

Fritid: Har barn i skolålder och vi har nyss köpt sekelskiftegård, så just nu är det mycket familj och hem på fritiden.

Close
Avslappning att längta efter...
Close