Hur uppstod Guidad Reiki?

Hur uppstod Guidad Reiki?

Guidad Reiki var på intet sätt planerat. Det handlade snarare om hur det ena ledde till det andra…

Guidningarna i Reikiportalen började under den tidigare utbildningen Reikimasteråret som Anna-Sofia G Vesterlund höll i Luleå år 2010-2020. (Nu 2024 kommer utbildningsformen tillbaka digitalt som Reiki master level 2

Guidade Reikimeditationer live under kurshelgen

Reikimasteråret byggde i stor del på kursdeltagarna och deras individuella resa. Utifrån kursens tema, det kursdeltagarna gick igenom, och vad de behövde hela, gjorde Anna-Sofia Guidad Reiki som hon framförde live.

Hon skrev inte ned meditationerna i förväg. Faktum är att hon aldrig skrev ned dem. Istället bad hon (tyst för sig själv) om vägledning och scenen för den mest perfekta meditationen just nu. I takt med att hon höll meditationen kom fortsättningen till henne. Vissa kallar tillvägagångssättet för kanalisering. Andra kallar det för att använda sin kreativitet eller intuition. Oavsett benämning så var kursdeltagarna lyriska!

Meditationerna började så småningom spelas in så att deltagarna kunde lyssna på dem hemma – och ta del av energierna gång på gång.

Reiki fastnar i inspelningar

Att Reiki fastnade i inspelningar var något som Anna-Sofia aldrig hört talas om när hon började med Reiki. Syftet med diktafonen i behandlingsrummet och inspelningarna hade varit något helt annat.

När Anna-Sofia gett Reiki i ett par år hade intuitionen ökat så pass att hon ”plötsligt” kunde bistå med andlig vägledning. Kunderna var lyriska och ville bara veta mer och mer.

Kan du inte spela in vägledningarna?

Men när de kom hem efter behandlingen och återgått tillvardagen upplevde många att de glömt budskapet. ”Kan du inte spela in vägledningarna?” Sagt och gjort, Anna-Sofia köpte en diktafon och började spela in.

”Jag somnade till dig igår!” började nu kunderna säga när de kom på återbesök. ”Inspelningen var som att få behandling en gång till…”

Inspelningen var som att få behandling en gång till!

Anna-Sofia fattade inte grejen första gången en kund uttryckte sig på det sättet. Men efter att ha hört samma sak ett tjugotal gånger började hon acceptera att energierna faktiskt fastnade i inspelningen.

Nu har jag sovit med Reikiportalen i hörlurarna igen.

ULRIKA

Fristående – inga förkunskaper behövs

Guidningarna i Reikiportalen skiljer sig från de guidningar som togs fram live under kurs då de faktiskt har ett manus! På kurserna presenterades guidningarna i sitt sammanhang, så de behövde ingen introduktion. Men som fristående guidning behövs det några väl valda ord här och där.

Skillnaden med att kalla in energierna på egen hand i en ljudstudio, i jämförelse med att redan ha dem på plats under en kurs, var också påtaglig. Så för Anna-Sofia var det en stor omställning att ”vara mer professionell” i jämförelse med att ”bara” surfa på kursenergierna. Men när hon hörde fascinerade personer som hade känt ”vågor” och ”värme” från guidningarna kände hon sig trygg i att energierna kom fram även i inspelningsstudion.

Idag används guidningarna av alltifrån nybörjaren som vill prova på Reiki första gången till reikimastern som vill få draghjälp i sitt Reikiutövande.

TILL GUIDNINGARNA

Guidningarna live kommer tillbaka!

Hösten 2024 återuppstår det uppskattade masteråret som den årslånga Reikimaster level 2. En utbildning som går digitalt i zoomrummet och skapar relationer över hela landet. 

Reikimaster 2, vad där det för något?

Reikimaster level 2 skiljer sig påtagligt från Reiki steg 1, 2 och Reikimaster. När man lär sig grundkunskaper är det viktigt att informationen är lättförståelig och lättillgänglig, – därav de fem veckolektionerna (varje lektion består av en pdf på ca 10-15 a4 sidor, man får också länk till dropbox med liveinspelade vägledningar).

Reikimaster level 2 utgår man ifrån gruppens behov för att ge raketbränsle i den personliga utvecklingen. Behoven kan skilja sig påtagligt från år till år. Det kan handla om hur man sätter nya rutiner, utvecklar sin intuition, får attraktionslagen att fungera eller hanterar svåra och lamslagande triggers.

Var och en av deltagarna får eget utrymme där deras frågor belyses. Det är ingen slump att just de deltagarna anmält sig just den omgången. Det går alltid gemensamma trådar genom gruppdeltagarna. Att lyssna på de övriga kursdeltagarna ger många gånger precis det man behöver ta del av just nu.

Och det kan ju hända, om tillfället ges, att det blir en eller annan liveguidning igen… I masterrummet.

Vilken är din favoritguidning?

Close
För allt blir lättare när själen sjunger
Close