Spänn & slappna av – fysisk avslappning

760
Ger
Värme och välbehag i hela den fysiska kroppen

Med denna guidade Reiki kommer du att få göra en fysisk avslappning. I lugn och ro kommer vi att rikta andning och uppmärksamhet till olika delar i din fysiska kropp. Du andas in, håller andan och känner värmen och den behagliga mjukheten som sprider sig genom kroppen när den återställer sig själv.

Spänn och slappna av – fysisk avslappning

Med denna guidade Reiki kommer du att få göra en fysisk avslappning. I lugn och ro kommer vi att rikta andning och uppmärksamhet till olika delar i din fysiska kropp. Du andas in, håller andan och känner värmen och den behagliga mjukheten som sprider sig genom kroppen när den återställer sig själv.
Längd 19 minuter

Du behöver

 • 1 plats där du kan vara relativt ifred

Innehåll

 • 2 dl livgivande andetag
 • 2 dl fysisk avslappning
 • 2 dl ljusklot & energivåg
 • 1 dl reikienergi på slutet

Instruktioner

 • Sätt dig eller lägg dig så bekvämt som möjligt. Slut dina ögon. Ta några djupa, sköna, andetag.
 • Vi ber nu om Reiki till dig
  Vi ber nu om Reiki till din fysiska kropp
  Vi ber särskilt att Reikienergin ska gå till dina problemområden och fylla dem med helande.
 • Genom att först spänna musklerna och sedan slappa av är det lättare att få en behaglig muskulär avslappning vilken aktiveraråterhämtning och kroppens egna självläkande förmågor. Vi förstärker helandet genom att kalla in en vit ljusvåg som renar med spirande livsenergi. Den avslappnade känslan kommer att göra att tillvaron känns lättare och friare. Om du tränar kommer du troligen upptäcka att det är lättare att få effekt av fysiskträningen när man utgår ifrån ett avslappnat tillstånd. 
 • Vi börjar denna guidning med en av dina största muskler. Rikta din uppmärksamhet till ditt säte och dina sätesmuskler. Hur känns ditt säte? Hur känns din ländrygg?
  Spänn sätet så hårt du kan, fast det fortfarande är skönt och bekvämt, håll andan. Fortsätt att hålla andan, känn hur ett vitt ljusklot börjar alstras mitt i spänningen. Och andas ut. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom ditt säte, upp genomländryggen, ned genom dina ben Och känn den ljuvliga värme som sprider sig när sätesmusklerna slappnar av.
  Känn den ljuvliga känslan av att din personliga kraft börjar flöda. Njut av mjukheten i den naturliga kurvaturen i din ländrygg. Njut av värmen som flödar genom dina ben
 • Vi fortsätter med att spänna dina vadmuskler. Detta gör du genom att vinkla upp tårna, så långt som det är bekvämt. Håll andan. Fortsätt att hålla andan, känn hur ett vitt ljusklot börjar alstras mitt i spänningen. Och andas ut. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom baksidan av dina ben.
 • Hur känns dina lår och framsidan av dina ben? Spänn framsidan genom att mjukt pressa dina tår nedåt mot golvet, håll andan. Känn spänningen i fötter och framsida lår. Känn hur ett vitt ljusklot börjar alstras mitt i spänningen. Och andas ut. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom framsidan av dina ben och dina fötter.
 • Ta kontakt med din mage. Hur känns din mage?  
  Vi fortsätter med att spänna magen, genom att suga in naveln mot ryggraden så mycket det går. Håll andan. Känn hur ett vitt ljusklot börjar alstras mitt i spänningen. Och andas ut. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom din mage och dina tarmar. Känn  glädjen och aptiten på livet spirar i din mage.
 • Hur känns din rygg och din bröstkorg?
  Pressa mjukt ihop skulderbladen och öppna upp bröstet på etts ätt som känns bekvämt just idag. Håll andan. Känn hur det spirar ett ljusklot som är så stort att det fyller din bröstkorg och området mellan dina skulderblad. Och andas ut. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom din bröstkorg. Känn hur det vita ljuset sköljer igenom dina skulderblad. Du känner kärlek och trygghet.
 • Hur känns nacken och käkarna?
  Pressa nu bakhuvudet mot underlagen så hårt, och så behagligt, som du kan. Känn spänningen i nacke, axlar och käkar. Känn ljusklotet som byggs upp i mitten av spänningen. Och andas ut. Känn hur den renandeljusvågen vilken sköljer igenom ditt bakhuvud, dina käkar och din nacke. Kännvärmen som sprider sig i hela sin kropp. Kanske känner du till och med hur din hållning rättar till sig.
 • Hur känns ditt ansikte?
  Vi avslutar med att spänna ansiktet till en grimas. Hållspänningen, känn flera små ljusklot i alla områden där du har spänning… Och andas ut. Känn lättnaden och ljusvågen som sköljer igenom hela ditt ansikte när du slappnar av.
 • Om du redan har lärt dig Reiki: Lägg nu din ena hand på din hjässa och den andra handen i ljumsken.  
  Känn den behagliga energipuls som flödar ömsom i din högrahand, ömsom i din vänstra hand. Känn värmen i hela din kropp. Njut av det fria flödet och de mest perfekta förutsättningarna för hälsa och välmående.  
  Vi ber om att få öka mängden Reikienergi de sista 30 sekunderna.  
 • Det börjar vara dags att komma tillbaka.
  Känn hur den energi du fått integreras i varje cell i hela din kropp.
  Ta några djupa andetag.
  Rör gärna på dina fingrar och tår.
  Och när du känner dig redo, slår du upp dina ögon.
Musik av: Michael Hammer
Kostnad: Ingår i din prenumeration
Perfekt för: muskulär avslappning, slappna av
Nyckelord: andas ut, håll andan, ljusvåg

Lyssna på Spänn & slappna av – fysisk avslappning

Lyssna på denna Guidade Reiki! Logga in. Den ingår i ditt medlemskap. Har du inget konto än? Testa gratis i 14 dagar. 

Logga in om du vill se innehållet...

Har du lyssnat på denna Guidade Reiki?

Hur kändes det? Lämna en kommentar nedan och tagga @reikiportalen på Instagram eller hashtaga #reikiportalen.

Få tillbaka din egen kraft
Ta tillbaka din egen kraft
Aktivera dina chakran för att återskapa självförtroende, lugn och styrka.
Läs mer
Återställning av ditt energisystem
Med denna guidade Reiki kommer du att få göra en energimässig återställning. Reikienergin kommer att återställa ditt energisystem till sin mest ideala funktion just nu. Efter denna guidning kommer du att känna dig klar, lugn, centrerad och ljuvligt avslappnad
Läs mer
Like
Close
För allt blir lättare när själen sjunger
Close