Få en stark ryggrad

934
Ger
Gör dig rakryggad och rörlig

Denna Guidade Reiki är för den som känner sig sned i kroppen, har problem med ryggen eller vill bli mer rakryggad.

Den som fått ont i ryggen har troligen upptäckt hur väsentlig ryggraden är i vårt dagliga liv. Här finns onekligen vår förmåga att röra oss fritt genom livet.

Nyckeln till en stark ryggrad är mindset, rörelse och återhämtning. Mindset handlar om våra tankar och vad vi känner. Rörelsen ger ökad styrka, men rörelse bryter också ned. Så för att kroppen ska kunna bygga upp sig i en förnyad, starkare version behöver vi återhämtning.

Denna guidning hjälper dig med två av dessa nycklar. Här får du mindset och återhämtning. Rörelsen behöver du komplettera med själv. Om du har begränsad rörlighet och låsningar är det många som får hjälp av en kiropraktor som återställer den normala kurvaturen.

Symboliskt innebär en stark ryggrad att man är ärlig och står upp för det man tror på. En stark ryggrad innebär också att man kan röra sig lätt och ledigt genom livet.

Stark innebär förresten flexibel och rörlig, inte statisk och fixerad. För att vara stark genom föränderliga tider behöver vi förr eller senare ställa om mentalt. Det finns alltid en punkt när det gamla inte fungerar längre och vi behöver tänka om. Utveckling ska vara ett lyft som gör något bättre.

TIPS: Brukar du gå till kiropraktor? Har du märkt att behandlingen ”tar” bättre om du är avslappnad när du går in i behandlingsrummet? Testa att göra denna guidning ett par kvällar innan du ska på behandling. Du kanske till och med hinner med ytterligare en guidning i väntrummet direkt innan behandlingen? Blev det någon skillnad?

Få en stark ryggrad

Denna Guidade Reiki är för den som känner sig sned i kroppen, har problem med ryggen eller vill bli mer rakryggad.
Längd 30 minuter

Du behöver

 • 1 lugn plats

Innehåll

 • 3 dl Återställning av det fria flödet
 • 2 dl Mindset
 • 0,5 dl Reiki till vänster kroppshalva
 • 0,5 dl Reiki till höger kroppshalva
 • 0,5 dl Reiki till sätesmuskulaturen
 • 0,5 dl Reiki till skulderbladen
 • 2 dl Stärka och stabilisera ryggraden

Instruktioner

 • Sätt dig eller lägg dig så bekvämt som möjligt. Slut dina ögon. Ta några djupa, sköna, andetag.
 • Med denna guidade Reiki kommer du att få rikta mjukgörande, vitaliserande livsenergi till din ryggrad och stärka ditt inre kraftcentrum. Reikienergin löser upp stagnerad energi och ger din kropp mer mängd livsenergi. Använd detta energitillskott till sådant som ger dig mer energi i långa loppet. Med regelbundenrörelse och daglig avslappning ökar du din styrka dag för dag.  
 • Vi ber nu om Reiki till dig
  Vi ber om Reiki till din ryggrad
 • Om du redan lärt dig Reiki: Lägg den ena handen på din hjässa och den andra handen på din svanskota eller i din ena ljumske. Du kan också lägga händerna i din favoritposition. Din Reiki kommer att förstärka den här Reikisessionen.
 • Rikta din uppmärksamhet till energipulsen som flödar under dina händer. Den rör sig mjukt, likt en evighetsåtta. Du känner en puls i den ena handen och strax efter känner du puls i andra handen.  
  Om energin stannar upp någonstans använd din medvetenhet och din andning för att slappna av och tillåta fritt flöde. Ta kontakt med området, ta ett djupt andetag, håll andningen, och känn lättheten i området och i hela kroppen när du slappnar av.
  Förstärk nu energipulsen mellan dina händer med din kreativa energi. Kalla in känslan av att ha en energipuls som med lätthet rör sig från hjässan till svanskotan, mer och mer för vara andetag.
 • Rikta nu din uppmärksamhet till vänstra kroppshalva.  
  I din vänstra kroppshalva har du skapande, kreativ, intuitiv energi. Känn värmen i din vänstra kroppshalva när vi nu ber om Reiki till din vänstra kroppshalva. Känn den villkorslösa, accepterande och förlåtande, kärleken som börjar spira i din vänstra kroppshalva. Här har du energin som ger liv.
 • Rikta nu din uppmärksamhet till din högra kroppshalva. Känn den avslappnade, sköna värmen som sprider sig i din högra kroppshalva när vi nu ber om Reiki, vi ber om Reiki till din högra kroppshalva.
  I din högra kroppshalva har du den manifesterande energin, här finns form och logik som hjälper dig att skapa det du längtar efter. Här finns den stabiliserande energin som möjliggör liv.
 • Rikta nu din uppmärksamhet till din ryggrad och evighetsåttan mellan dina händer. Hur rör sig energipulsen nu? Har energipulsen ökat?
 • Flytta nu dina händer. Lägg dina händer under rumpan, så att händerna på ett bekvämt sätt kramar om musklerna på din rumpa.  
  I sätesmusklerna har du din personliga kraft. Här finns vilja och energi. Här lagras livsenergin som leder dig framåt.  
  Vi ber nu om Reiki, Vi ber om Reiki till dina sätesmuskler. 
  När du går framåt genom livet så är det dina tankar och känslor som är ratten. Du styr mot det håll du tänker. Rikta alltid din uppmärksamhet på det du vill ha mer utav. Föreställ dig att du går på en stig .För att hålla dig på stigen behöver du uppmärksamma stigen. Annars är det risk att du kommer på villovägar. Rikta alltid din uppmärksamhet till sådant som du vill ha mer utav. Leta aktivt efter det du vill ha. Vänd alla ”det här vill jag inte ha” till ”för det här vill jag ha istället.” Investera din energi i det som är viktigt för dig. Investera din energi i det som ger dig fler resurser och mer energi. Investera först och gör sedan vad du vill med resten av tillgångarna.
 • Lägg nu dina händer på ditt bröst. Rikta din energi till din baksida. Föreställ dig att energin från dina händer når ända till dina skulderblad.  
  Skulderbladen möjliggör ditt skapande. Rörliga skulderblad gör det lätt för dig att skapa utifrån kärlek. Vi ber nu om Reiki, vi ber om Reiki till dina skulderblad. Känn värmen och lättnaden som uppstår när frysta energier och blockeringar smälter bort. Du gjorde så gott du kunde, men den kunskap du hade då. är okej att det inte alltid blev så bra. Glädjen ligger inte i framgången utan i den intressanta resan.
 • Lägg nu dina händer i ursprungspositionen, en hand på huvudet, den andra i ljumsken. Känn åter energiåttan som flödar genom din ryggrad. Hur känns det nu? Har flödet ökat?  
  Känn hur ryggraden rätar upp sig och återställer sin stolta, raka, naturliga kurvatur.  
  Vi ber nu att stärka och stabilisera alla delar i din ryggrad, nu.
 • Känn att du med lätthet kan ta vara på din kreativitet. Medlätthet fångar du dina idéer.  
  Känn glädjen i att få skapa, oavsett om du befinner dig i första tafflande försöker eller om du finslipar dina färdigheter för tiotusendegången.   
  Känn förväntan i nyfikenheten. Kommer det att fungera? Vad händer om du ändrar något, blir det bättre och mer tilltalande?  
  Känn styrkan i flexibiliteten. När plan A inte fungerade omfördelade du med lätthet dina resurser för att möjliggöra plan B.  
  Känn tacksamheten i att få lära sig av personer som kan mer än du. När du lyssnar fångar du upp oändligt värdefull information. De lyssnande personerna är ofta de som vet mest om vad som sker.  
  Känn glädjen i att få uttrycka dig. Ditt uttryck gör att det osynliga blir synligt även för andra. Uttryck bara sådant som du vill ska manifestera sig. 
  Känn glädjen i att du är du. Du är unik. Du uppfattar världen på ditt unika sätt. Världen blir bättre för att du är i den.
  Känn dig rakryggad och stolt över att du är du. Du är viktigare än vad du någonsin kan föreställa dig.
 • Det börjar vara dags att komma tillbaka.
  Känn hur den energi du fått integreras i varje cell i hela din kropp.
  Ta några djupa andetag.
  Rör gärna på dina fingrar och tår.
  Och när du känner dig redo, slår du upp dina ögon.
Musik av: Michael Newton
Kostnad: Ingår i din prenumeration
Perfekt för: fysiskt helande, stark rygg, stärka sinnet
Tillsammans: vitalisera din hälsa
Nyckelord: Avslappning i ryggen, Ont i ryggen, Reiki för ryggen, reiki till höger sida, reiki till vänster sida, Vad är en stark ryggrad

Lyssna på Få en stark ryggrad

Lyssna på denna Guidade Reiki! Logga in. Den ingår i ditt medlemskap. Har du inget konto än? Testa gratis i 14 dagar. 

Logga in om du vill se innehållet...

Har du lyssnat på denna Guidade Reiki?

Har denna guidning hjälpt dig? Berätta. Lämna en kommentar och tagga #reikiportalen

Komplettera med

Mer helande

För dig som vill förstärka helandet ytterligare:

Vitalisera din hälsa
Vitalisera din hälsa – delux!
Ljuvlig och djupgående helande av din fysiska kropp som vitaliserar in hälsa.
Läs mer

Behöver du hjälp att ställa om mentalt?

Lek med tanken
I denna kreativa lekplats kan du leka med tanken, testa nya lösningar och nya identiteter. Ingenting är till för att manifesteras. I slutet släpper vi taget om alla energier.
Läs mer
Kom vidare med hjälp av din förebild
Har du något område där du sitter fast och gärna hade velat komma vidare? I denna Guidade Reiki får du ta del av två häftiga tekniker som tillsammans kan göra underverk.
Läs mer

Lämna ett svar

Like
Close
För allt blir lättare när själen sjunger
Close